Mijn favorieten

Woning verhuren

U wilt uw woning(en) verhuren. Hier komt veel bij kijken, want u doet zaken in een lastige markt met vaak wijzigende regelgeving. Welke huur kunt u vragen? Waar moet u rekening mee houden? Een NVM-makelaar ondersteunt u tijdens alle fases.

 

Een woning verhuren in vier stappen:


Stap 1  |  Het aanbieden van de woning
Een makelaar van ons kantoor komt bij u langs om de verhuur van uw woning te bespreken. De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden genoteerd en u geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële huurder. Het energielabel is verplicht als u uw woning gaat verhuren.

Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. De makelaar is als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook voor u een reële maximaal haalbare huurprijs vaststellen. Zo kan uw woning uitgebreid en met alle kenmerken op Funda worden geplaatst.
 
Stap 2  |  De bezichtiging
De gegevens van uw woning zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is gekeken naar de eisen die u stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan nodigen wij geïnteresseerde kandidaten uit om de woning te bezichtigen. 

De bezichtiging biedt de makelaar een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist uw woning. Wij brengen na de bezichtiging altijd verslag aan u uit over het resultaat.
 
Stap 3  |  De acceptatie
Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw eisen en wensen, want u neemt uiteindelijk de beslissing of u in zee gaat met de huurder. Besluit u de kandidaat-huurder te accepteren? En besluit de kandidaat-huurder uw woning te accepteren? Dan zijn wij onmisbaar. 

De makelaar controleert samen met de kandidaat-huurder de woning en stelt een inspectierapport op. Zo hebt u beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning. Gaat de kandidaat-huurder akkoord, dan wordt een lijst opgesteld met over te nemen zaken. Bijvoorbeeld een vloer of gordijnrails. Wij kunnen hier in ondersteunen.
 
Stap 4  |  De huurovereenkomst
De huurovereenkomst wordt door uw makelaar opgemaakt. In de huurovereenkomst worden de gegevens van huurder en verhuurder en eventuele bijzondere bepalingen opgenomen. 

Na tekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door de makelaar uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.