Mijn favorieten

Uw huis verkopen

Uw huis te koop zetten is vrij makkelijk, maar uw huis succesvol verkopen is toch een vak apart. U wilt natuurlijk wel de beste prijs en goede voorwaarden voor uw huis krijgen. Deen Makelaars in Hardenberg kan uw zorgen uit handen nemen. De verkoop zal zorgeloos en soepel verlopen door kennis van de lokale markt. Het denken in creatieve oplossingen helpt daar zeker bij. Deen Makelaars begeleidt de verkoop in overzichtelijke stappen.
 

Stappen bij de verkoop van uw woning

 
Stap 1  |  Duidelijke afspraken maken
Kiest u voor een NVM-makelaar dan worden allereerst uw wensen in kaart gebracht, er worden duidelijke afspraken gemaakt en het verkooptraject wordt stap voor stap uitgelegd. Zo weet u wat wij voor u gaan doen. Naast transparante informatie kunt u rekenen op persoonlijke begeleiding: u hebt altijd een aanspreekpunt en kunt altijd vragen stellen. Uw huis wordt uitvoerig geïnventariseerd in deze fase. De uitspraak “een goede voorbereiding is het halve werk”, geldt zeker voor onze werkwijze. Hierbij worden, indien noodzakelijk, o.a. een kadastraal -, bodemonderzoek en bouwtechnokeuring uitgevoerd. Zo komt u, net als de koper van uw huis, niet voor onaangename verrassingen te staan. Kortom: Verwachtingen bespreken, heldere afspraken maken en een optimale inventarisatie maken van het object.
 
Stap 2  |  De vraagprijs
Het is van belang om een goede prijs voor uw woning te vragen. Daarom doet de makelaar een grondige inspectie van uw woning en uitgebreid veldonderzoek. Zo raadpleegt hij diverse registers, databases en andere informatiebronnen, kijkt hij naar de bouwkundige staat en de kwaliteit van het huis en controleert bestemmingsplannen en milieuaspecten. Bij appartementen kijkt hij eveneens naar de status van de Vereniging van Eigenaars en het Onderhoudsfonds.
 
Stap 3  |  De presentatie van uw woning
Voordat uw huis aan de markt gepresenteerd wordt, adviseert uw makelaar u graag over de beste verkoopstrategie. De strategie wordt bepaald aan de hand van de vastgestelde vraagprijs van uw huis. Een goede en opvallende presentatie van uw huis kan hierbij niet ontbreken. U kunt bij ons kiezen uit verschillende professionele presentatiepakketten. Hierdoor kunt u uw huis optimaal presenteren en de juiste kopers aantrekken.
 
Stap 4  |  Bezichtiging en onderhandelen
Uw makelaar richt zich op het aantrekken van serieuze kopers en maakt bezichtigingsafspraken met hen. Bij een bezichtiging is een eerste indruk snel gevormd. Om een goede indruk te maken krijg u nuttige tips van uw makelaar om uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te tonen. De interesse van de kijker wordt na de bezichtiging gepeild. Dankzij een gedegen vooronderzoek is precies duidelijk wat uw huis waard is. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weet uw makelaar het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend word u tijdens de onderhandelingsgesprekken op de hoogte gehouden.
 
Stap 5  |  Koopakte opstellen
Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, stelt uw makelaar een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd en de eventuele ontbindende voorwaarden worden opgenomen.
Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien.
 
Stap 6  |  Afhandeling bij de notaris
Zodra de notaris de getekende koopovereenkomst heeft ontvangen, stelt deze een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voordat u naar de notaris gaat, zal de koper doorgaans uw woning willen inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is. Uw makelaar begeleidt deze inspectie en kan, als u dat wenst, voor u de meterstanden opnemen en assisteren bij de verhuizing van nutsvoorzieningen.
 
Stap 7  |  Overdracht na de verkoop
Als uw woning is verkocht zorgen wij voor een correcte en vlotte afhandeling, zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Een NVM-makelaar is pas tevreden over de verkoop als u ook tevreden bent. Daarom staat uw NVM-makelaar ook na de verkoop van uw woning voor u klaar.