Mijn favorieten

Over gemeente Hardenberg

Een fijne woonomgeving, goede voorzieningen en een prachtig buitengebied. De regio Hardenberg is synoniem voor kwaliteit van leven. Een regio met alle voorzieningen en een dorpse mentaliteit; met rust en veiligheid als tweede natuur. Een streek met alle ingrediënten voor het goede leven. Met een oppervlakte van 31.723 hectare biedt de gemeente Hardenberg haar inwoners voldoende leefruimte. Zo’n 60.000 inwoners wonen verspreid over de bijna dertig kernen van de gemeente, waar dynamiek en internationale ambitie hand in hand gaan met aandacht voor elkaar en kleinschaligheid. De vrije tijdsbeleving, de gastvrije sfeer en de rivieren Vecht en Reest zorgen voor een permanent vakantiegevoel. 
 

Wonen in gemeente Hardenberg

In de gemeente Hardenberg is het goed wonen. Het aanbod van woningen is erg gevarieerd. Van een appartement in het centrum tot een vrijstaande woning in het groene buitengebied. Het is in deze gemeente nog mogelijk te ervaren wat ruimte en rust is. In een prachtige omgeving, werk dichtbij huis en alle voorzieningen binnen handbereik is het bijzonder prettig wonen in de gemeente Hardenberg. 
 

Activiteiten

Het Vechtdal Overijssel is een uitgelezen wandel- en fietsgebied. Maar u kunt hier ook op een stepbike-met-GPS crossen. Of wat dacht u van midden in en een weiland een potje boerengolf spelen? U kunt natuurlijk ook een kanotocht maken op de Vecht. En zit het weer een dagje tegen, dan is er altijd het zwembad, bioscoop of de bowlingbaan. 


Het Vechtdal

Als de zon opkomt en de nevel langzaam van de weilanden verdwijnt, zijn de boeren in de gemeente Hardenberg al volop aan het werk op het land, op de deel en in de stallen. Druk bezig om de heerlijkste streekproducten te produceren. En wat minstens zo leuk is: tussen alle werkzaamheden door laten ze u graag zien én proeven wat het Vechtdal allemaal aan lekkers te bieden heeft.