Mijn favorieten

Uw huis taxeren

De juiste taxatie

De (ver)koper van een woning, de hypotheekverstrekker, de verzekeringsmaatschappij, de overheid en de belastingdienst vragen zich vaak af wat een woning waard is. Een taxatie van uw woning geeft u antwoord op deze vraag. Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij Deen Makelaars.

Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels.

Deen Makelaars hanteren bij taxaties het model NVM-taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) wordt geaccepteerd.

Bij Deen Makelaars  vindt u overigens een beëdigd NVM-makelaar/taxateur, die is ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert. Dit branchebrede platform houdt zich bezig met het certificeren en registreren van de (technische) vakbekwaamheid van makelaars en taxateurs in onroerende zaken.

 

Marktkennis

Deen Makelaars is als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Ze zijn namelijk aangesloten op het digitale kenniscentrum van de NVM, een zeer gedetailleerd portaal dat hen voorziet van informatie over bijvoorbeeld de waarde van een woning, de buurt waar u wilt gaan wonen en de historie van een huis dat u wilt kopen.

Bij een taxatie let de makelaar van de NVM op het volgende:

  • de staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
  • mate van isolatie en energiezuinigheid;
  • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
  • ligging en omgeving.

De taxateur doet ook kadastraal onderzoek, is op de hoogte van het bestemmingsplan en houdt rekening met de marktsituatie. Alle bevindingen worden vastgelegd in het taxatierapport. Het gaat immers om een deskundige schatting.

Neem voor het maken van een afspraak voor de juiste taxatie dus contact op met Deen Makelaars
Tel: 0523-263520 of info@deenmakelaars.nl.